Neschopnost udržovat svou lednici jakožto i špajz plný něčeho normálního, může vést k objevení originálních receptů. Následujícímu pokrmu zavdal vzniku brutální nedostatek UDéčka neboli univerzálního dochucovadla. A jak pravil arcimistr kulinářství pan Babica: „Když nemáte jablka, tak tam dejte rajčata.“
Vzhledem k tomu, že UD se vyrábí z jablek (socky jako já pohrdají kvalitním kečupem z rajčat) a neměl jsem ho, zamyslel jsem se, vzpomněl si na Indiány z Kansasu a vzal namísto toho slitá rajčata prošťouchaná cedníkem a zalitá octem. Znalci a moje babička by tomu řekli pussýrování, ale já nejsem Schwarzenberg. Kunda!
Ingredience
- Těstoviny
- Eidam třicítka, bloček, ve výrazné slevě
- Zbytek BBQ omáčky, bůhví odkud se dostala do mé kuchyně
Postup
Uvařte vodu.
Nespalte při tom hrnec.
Naházejte tam těstoviny. Je úplně jedno, jaké to jsou. Všechny jsou stejně jenom vysušenou melanží s moukou.
Až těstoviny uvaříte, rozvaříte, nebo nedovaříte, hoďte je na talíř.
Přihoďte již předem nastrouhaný sýr.
Zjistěte, že nemáte jakoukoli omáčku a s kyselým ksichtem si vzpomeňte na školní jídelny se specialitou zvanou sýrové těstoviny.
Poblijte se.
Pak si připomeňte hrachovku, čočku s vajíčkem, nebo špenát v tomtéž stravovacím zařízení.
Poblijte se ještě třikrát a řekněte si, že ty těstoviny vlastně tak špatné nebyly.
Porozhlédněte se, co by se dalo do talíře přidat.
Najděte BBQ omáčku, chvíli zapřemýšlejte.
No jó, nalijte si ji do talíře. Stejně se to musí dojíst.
Můžeme podávat. Doporučujeme přidat lístek bazalky. Jen ji musíte mít čerstvou a ne oschlou a zmraženou v mrazáku. Je pak zdechlá jako kytka Blanky Divišové na svatbě.