Fondue z taveňáku a hrany k tomu

Chcete-li ochutnat poslední výstřelek české gastronomie, udělejte si
výlet do Prahy. Neznáte-li cestu, jděte za nosem. A to doslova, už u Úval
ucítíte povědomou vůni připáleniny. Vězte, že tak chutného pokrmu se na
vás nedostane*, a proto zde uvádím recept k jeho ukuchtění.

*protože je radno ho ihned uzavřít do neprodyšného pytle a hodit na
nejbližší skládku.

tavenakove-fondue-nahled

Ingredience:
– kečup (UD aneb univerzální dochucovadlo)
– hranolky
– tavený sýr

Postup:

  1. Představte si sýrové fondue nahřívané plamenem čajové svíčky, do
    kterého namáčíte hranolky a dochucujete rajčatovou omáčkou.
  2. Najděte hranolky Tesco Value 2 kg, které máte v lednici beztak už půl
    roku netčené a těšte se na tu dobrotu
  3. Zapněte troubu a hoďte hranolky na pekáč.
  4. Do hrnce naházejte tavený sýr (rozbalený) a ten též šoupněte
    do trouby
  5. Jděte na Facebook
  6. Vzpomeňte si na žrádlo
  7. Pokývejte hlavou na srozumněnou a zamíchejte taveňákem, který se
    zatím vůbec neroztekl
  8. Opakujte asi šestkrát
  9. Až zjistíte, že se taveňák začíná roztékat, nenechte se vyvést
    z míry tím, že s připéká na dno hrnce.
  10. Až teď. Zběsile míchejte, ale zjišťujte, že to prostě
    nemá cenu.
  11. Přemýšlejte chvíli o možnosti mikrovlnné trouby, ale pak si to při
    pohledu na kovový hrnec rozmyslete. On přece ten taveňák není tak špatný
    sám o sobě.
  12. Hranolky nechte ještě chvíli sušit v troubě a vyndejte je.
  13. No, dobře, taveňák je teda hnůj. Napravte to ÚDéčkem.
  14. Podávejte téměř studené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..