Hambáč ala japonská čtvrť

Seppuku je japonská rituální sebevražda. V Evropě je též známá jako harakiri (česky „řezání břicha“), ovšem tento termín, který je tvořen stejnými japonskými znaky použitými v obráceném pořadí, je v Japonsku pokládán za poněkud vulgární a samotnými samuraji nebyl nikdy používán. Muži si v kleče prořízli břišní dutinu krátkým samurajským mečem (wakizaši) (překl. „společník“), a to vodorovně zleva doprava, pak mohl následovat ještě svislý řez. Následně jim pobočník usekl hlavu, aby tak ukončil jejich utrpení. Někteří bojovníci ale dali před stětím přednost vlastnoručnímu probodnutí hrdla či srdce.

To se píše na Wikipedii. Vzhledem k brutalitě této kratochvíle nabízím jedodušší řešení. Stačí zažít muka z toho, jak se z jídla poserete a pak si nějaké řezání břicha rozmyslíte. Pokud to ovšem nesežerete i s vidličkou a nebudete si ji muset ASAP odoperovat nožem, který vám z příborového setu ještě zbyl.

Ingredience

  • Houska (nebo žemle?) na burger
  • Mleté maso
  • Pepř, sůl
  • Tatarka
  • Kečup
  • Hořčice
  • Cibule
  • Rajče
  • Sýr (nemusí být, jste-li vegani)

Postup

  1. Osmahněte cibuli na cibulové kroužky. Nezapomeňte ji spálit.
  2. Rozřízněte housku a polijte jí všemi dochucovadly, co máte.
  3. Opráskněte mleté maso a okořeňte ho. Nechte ho tam tak o 5 minut déle, než obvykle.
  4. Mezitím dejte na housku nakrájené rajče, sýr a salát.
  5. Těšte se z toho, že si za chvíli pochutnáte.
  6. Spalte maso.
  7. Snažte se to černé okrájet tak vehementně, že se vám to celé rozpadne. Ideální je k tomu použít třeba samurajskou katanu.
  8. Rozplačte se a s tím, co zbylo dělejte, co chcete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..