Pórkové hody

Opět se hlásí šéfkuchař blitkař a jeho kulinářská romance,
tentokráte v podobě pórkových hodů. Inpirace vychází z tradice
čínských fast-foodů a z českých buřtostánků, které jak známo
všechno raději „přebijí“ kečupem.

porkove-hody-nahled

Ingredience

  • rýže
  • pórek
  • kečup
  • dva plátky toastového sýra
  • bylinková sůl

Postup

  1. Uvědomte si, že nemáte nic v lednici, protože „stejně zítra
    odjíždíte“ na delší dobu pryč
  2. Najděte napůl sešlý pórek a rýži, kterou jste minule neuměli
    uvařit, a tak jste ji nechali na „horší časy“
  3. Uvědomte si, že ony zlé časy nastaly
  4. Dejte vařit vodu a pak se pokuste „prostě nějak udělat tu
    podělanou rejži“
  5. Nakrájejte pórek na kolečka a ty rozdělte na půlkolečka (aby se to na
    pánvi rozpadlo)
  6. Naházejte pórek na pánev a osmažte pórek
  7. Natrhejte plátkový sýr a nechte ho roztéct na pórku
  8. zjistěte, že ten rozteklý sýr nevypadá dle vašich představ „jako
    v reklamě“
  9. Osolte ten pórek, i když vlastně nevíte proč. Nejlépe
    bylinkovou solí.
  10. Dejte na talíř rýži, vedle pórek a řekněte si, že je to tedy
    vážně děsné
  11. Zkuste poslední záchranu – kečup.
  12. To nestačí, ještě trochu, ták. Teď už to v něm plave.
  13. Dejte se do jídla, zjistěte, že to vlastně je dost dobré jídlo. Až na
    ten kečup, samozřejmě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..