Opět se hlásí šéfkuchař blitkař a jeho kulinářská romance,
tentokráte v podobě pórkových hodů. Inpirace vychází z tradice
čínských fast-foodů a z českých buřtostánků, které jak známo
všechno raději „přebijí“ kečupem.
Ingredience
- rýže
- pórek
- kečup
- dva plátky toastového sýra
- bylinková sůl
Postup
- Uvědomte si, že nemáte nic v lednici, protože „stejně zítra
odjíždíte“ na delší dobu pryč - Najděte napůl sešlý pórek a rýži, kterou jste minule neuměli
uvařit, a tak jste ji nechali na „horší časy“ - Uvědomte si, že ony zlé časy nastaly
- Dejte vařit vodu a pak se pokuste „prostě nějak udělat tu
podělanou rejži“ - Nakrájejte pórek na kolečka a ty rozdělte na půlkolečka (aby se to na
pánvi rozpadlo) - Naházejte pórek na pánev a osmažte pórek
- Natrhejte plátkový sýr a nechte ho roztéct na pórku
- zjistěte, že ten rozteklý sýr nevypadá dle vašich představ „jako
v reklamě“ - Osolte ten pórek, i když vlastně nevíte proč. Nejlépe
bylinkovou solí. - Dejte na talíř rýži, vedle pórek a řekněte si, že je to tedy
vážně děsné - Zkuste poslední záchranu – kečup.
- To nestačí, ještě trochu, ták. Teď už to v něm plave.
- Dejte se do jídla, zjistěte, že to vlastně je dost dobré jídlo. Až na
ten kečup, samozřejmě.