Rubriky
Foodporn

Pórkové hody

Opět se hlásí šéfkuchař blitkař a jeho kulinářská romance,
tentokráte v podobě pórkových hodů. Inpirace vychází z tradice
čínských fast-foodů a z českých buřtostánků, které jak známo
všechno raději „přebijí“ kečupem.

porkove-hody-nahled

Ingredience

  • rýže
  • pórek
  • kečup
  • dva plátky toastového sýra
  • bylinková sůl

Postup

  1. Uvědomte si, že nemáte nic v lednici, protože „stejně zítra
    odjíždíte“ na delší dobu pryč
  2. Najděte napůl sešlý pórek a rýži, kterou jste minule neuměli
    uvařit, a tak jste ji nechali na „horší časy“
  3. Uvědomte si, že ony zlé časy nastaly
  4. Dejte vařit vodu a pak se pokuste „prostě nějak udělat tu
    podělanou rejži“
  5. Nakrájejte pórek na kolečka a ty rozdělte na půlkolečka (aby se to na
    pánvi rozpadlo)
  6. Naházejte pórek na pánev a osmažte pórek
  7. Natrhejte plátkový sýr a nechte ho roztéct na pórku
  8. zjistěte, že ten rozteklý sýr nevypadá dle vašich představ „jako
    v reklamě“
  9. Osolte ten pórek, i když vlastně nevíte proč. Nejlépe
    bylinkovou solí.
  10. Dejte na talíř rýži, vedle pórek a řekněte si, že je to tedy
    vážně děsné
  11. Zkuste poslední záchranu – kečup.
  12. To nestačí, ještě trochu, ták. Teď už to v něm plave.
  13. Dejte se do jídla, zjistěte, že to vlastně je dost dobré jídlo. Až na
    ten kečup, samozřejmě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..