Hlad jak tři zmrdi ve dvě ráno po kalbě dá slušně zabrat. S ohledem na absenci čehokoli normálního k zakousnutí doma a s posmutněním nad leností si cokoli vařit nebo čekat na rozvážku restaurací typu předražená mrdka z mekáče ve chvíli, kdy nickdo jiný nefunguje, jsou havířské hrany ideálním pokrmem pro tuto slavnostní chvíli.
Ingredience
- Hranolky
- (Olej)
- Možno využít UD (univerzální dochucovadlo – kečup)
Postup
- Mražené Albert hranolky hoďte na pekáč do rozpálené trouby.
- V případě nějaké bezprostřední potřeby pocákejte olejem. Je jedno, jaký to bude. Pro mě za mě třeba palmáč.
- Jděte se vykoupat, podívat se na film, pracovat či cokoli mimo dosah kuchyně.
- Snažte se nevzbudit vaši druhou polovici (pokud nejste sami).
- Až na kuchyni zapomenete, je pravý moment se někdy probrat a podívat se na doutnající dvířka od trouby a po otevření si vysmradit celý byt včetně ložnice.
- Uklidněte drahou polovičku s tím, že jste si prostě potřebovali dáchnout a ta zkurvená trouba začala během mrknutí doutnat.
- Dobrodružný zážitek jistě může zajistit i požární hlásič.
- Servírujeme rovnou na plechu z trouby.
- Údajně se tento pokrm dá využít i jako palivo. Jde o ekologičtější alternativu k hnědému uhlí.